Cementdekvloer

Cementdekvloeren vormen de basis voor bovenvloeren zoals tegelvloeren. Meestal is de onderliggende constructievloer hiervoor niet vlak genoeg. Voor het leggen van de uiteindelijke vloerafwerking is een kwalitatieve cementdekvloer dus essentieel. Deze betaalbare oplossing passen wij veelvuldig toe bij grootwinkelbedrijven.

De toepassing van cementdekvloeren:

• De cementdekvloer kan fungeren als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking;
• Cementdekvloeren worden toegepast om de gewenste hoogte te realiseren;
• De cementdekvloer kan dienen als egalisatie van de constructie vloer;
• Cementdekvloeren speciaal geschikt voor vloerverwarming;
• Cementvloeren met een druksterkte vanaf D15, D20, D25, D30 en D40;
• Zwevende cementdekvloer volgens de NEN-normen;
• Gehechte cementdekvloeren volgens de Nederlandse normering.

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer wordt gemaakt van cement, vloerenzand en water. Cement wordt gefabriceerd uit kalksteen en heeft als belangrijkste kenmerk dat het hydraulisch is. Dit houdt in dat cement reageert met water waardoor het verhardt. Daarom worden er bestanddelen gevormd die daarna niet meer oplosbaar zijn in water. Een cementdekvloer is dus niet gevoelig voor vocht. Hierdoor kunnen de mechanische eigenschappen zoals stijfheid en sterkte niet door vocht worden aangetast.

Diverse diktes en druksterktes

Er zijn verschillende mogelijkheden voor cementdekvloeren. Er zijn bijvoorbeeld uiteenlopende diktes en druksterktes mogelijk. Tevens hebt u de keuze tussen gehechte vloeren en zwevende vloeren. Bij een gehechte dekvloer wordt geen isolatiemateriaal gebruikt, maar wordt de vloer direct op de...

Wilt u de vloeren van uw grootwinkelbedrijf of kantoorpand voorzien van een nieuwe cementdekvloer? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Dit doen wij ook

Vloer stralen

Vloer slopen

Vloer schuren

Vloer reinigen

Vloer egaliseren

Tegelwerk