Vloer egaliseren

Het realiseren van duurzame vloeren met de juiste uitstraling, begint bij het egaliseren van de ondergrond. Ook bij de renovatie van vloeren is een vlakke betonvloer een absolute voorwaarde voor een goed resultaat van de nieuwe vloer. Met gekwalificeerde vakmensen, state of the art apparatuur en hoogwaardige materialen, zorgen we bij Degra met egaliseren voor een perfect resultaat.

Waarom het egaliseren van vloeren:

• Bestaande vloeren die aan renovatie toe zijn;
• Bestaande vloeren die een nieuw uiterlijk, een antislip-laag of andere coating krijgen;
• Nieuwe vloeren waarbij beton is gestort dat verder moet worden afgewerkt.

Hoe werkt het egaliseren van vloeren?
Afhankelijk van het type vloer en het gewenste eindresultaat werken onze specialisten bij het egaliseren van vloeren volgens een aantal vaste stappen. Voordat we beginnen met het daadwerkelijke egaliseren, bereiden we de vloer mechanisch voor. Door de vloer eerst te schuren, worden grotere oneffenheden verholpen. Ook hechten primers hierna beter. Zodra de vloer is voorbereid, beginnen we met egaliseren, ofwel het aanbrengen van de egaline op de betonnen vloer. Egaline bestaat in de regel uit een dunne sterke hars en cement. Door het egaliseren ontstaat een mooie, strakke ondergrond. Zodra het egaliseren gereed is, kan de vloer worden afgewerkt. Bijvoorbeeld door een functionele of decoratieve tapijt of linoleum tegels aan te brengen. Daarna is de vloer klaar voor gebruik.

Wij maken gebruik van twee soorten egaline:

Normale- en snelle egaline

Snelle egaline Bij het gebruik van snelle egaline is de vloer na twee tot drie uur beloopbaar.   Normale egaline Wanneer we normale egaline gebruiken, moet het materiaal minimaal 7 uur uitharden.

Wilt u de vloer in uw winkel, supermarkt, magazijn, bedrijfshal, loods of kantoorpand laten egaliseren? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Dit doen wij ook

Vloer stralen

Vloer slopen

Vloer schuren

Vloer reinigen

Tegelwerk

Cementdekvloer